Azt tudni kell rólam, hogy nagy „gyros-vadász” vagyok, mindig nyitott szemmel járok, hogy hol találok egy olyan gyros-ost, ahol úgy minden egyben van.
Debrecenben járva kínálati szempontból nem lehet panasz, azonban olyan hely ahol az alapanyagok mennyisége, azok egymáshoz viszonyított aránya, minősége, a kiszolgálás udvarias jellege, gyorsasága rendben van, azt igencsak keresni kell.
Ezúttal nem a gyros-felfedező utamon jártam, hiszen már nem az első alkalom, hogy ismét betértem az általam nagyon preferált Oli Gyros-ba, viszont most a fenti szempontok szerint vettem görcső alá a helyet.
Este 7 óra felé kissé fáradtan és éhesen tértem be hozzájuk. Mivel ez egy családi vállalkozás - immáron 10 éve - nem meglepő, hogy személyesen a tulajdonos Oli nyesi a minden nap frissen előzetesen bepácolt és ropogósra sütött csirkehúst a nyársról a „gyros-tálba” (mivel nagyon éhes voltam így a pitával szemben emellett döntöttem).
Ami a hely, ha lehet ilyet mondani kevésbé erős oldala, hogy sajnos kb. fél órát kellett rá várnom, és tekintettel arra, hogy már éhes voltam az kicsit soknak éreztem.
Ennek ellenére a várakozással telt idő viszonylag hamar eltelt, jó idő lévén kiültem a teraszra, és kezembe vettem a náluk tartott magazinok egyikét és olvasgattam.
Kész lett a remekmű, már a látványa is beindítja az ember nyálelválasztását. Ha ez mégse, ami kizártJ az illata ejt rabul, és ha éhes vagy ha nem, ennek nem tudsz ellenállni.
Már az első falatnál érzed, hogy itt az ízek olyan szintű harmóniáját érzed a szádban, a hús nem zsíros, egyik-másik enyhén pirított, az öntet egyszerűen zseniális ízvilágú (később megpróbáltam Olitól megtudni, de természetesen azt mondta titkos receptJ) a sült krumpli frissen sütött, nem egy déli kimaradt és felmelegített valamiről van szó, a zöldségek szintén frissek (megjegyzem ez télen sincs másképp) a káposzta nincs túlsúlyba (ami nagyon sok helyen előfordul, de ami a végem, amikor csalamádét tesznek bel) és mennyisége is bőséges. Egyszóval a gyros tökéletes!
Ezek után már nem is csodálkozunk azon, hogy nagyon sok visszajáró vendégük van, de mivel meg akarják tartani a családias jelleget, nem vesznek fel „külsős” alkalmazottat, talán emiatt kicsit többet kell várni a gyrosunkra, de NAGYON MEGÉRI! Ami az áráról is elmondható, mert messze nagyon jó árban van és mondhatom ezt nemcsak debreceni viszonylatban.
Egyébként Oliéknál szinte csak a gyros kapható (no meg még hamburger), de az nem akármilyenJ
Ajánlásra érdemes: Igen 5!